Els nostres equips

El CNAG ha contribuït a la seqüenciació d’una part dels genomes en el projecte iMPACT, aportant la seva experiència i tecnologia d’avantguarda per a l’anàlisi genòmica.

Un grup de gestió i anàlisi de dades – El CRG és el centre coordinador d’IMPaCT T2D i s’encarrega de l’equip d’Anotació de la Informació Genètica (WP4).

Un grup de gestió i anàlisi de dades – L’EGA s’encarrega de l’equip de Gestió de Dades (WP3).

Un grup de recerca clínica – El FRCB-IDIBAPS és un centre clau per al reclutament de pacients de cohorts i la caracterització clínica.

Un grup de recerca clínica – L’equip de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau és el coordinador de la fase de validació i del primer estudi farmacogenòmic (WP6) i també col·labora en el reclutament de pacients.

Un grup de recerca clínica – L’IDIAP Jordi Gol durà a terme un estudi qualitatiu per esbrinar com s’hauria de transmetre la informació dels estudis genètics a la població general i als metges de família, i contribuirà a la validació dels resultats de la primera fase.

Un grup de recerca clínica i d’anàlisi – El paper de l’INCLIVA és la coordinació de l’Assessorament genètic i les consideracions ètiques (WP8), juntament amb la col·laboració en el disseny de cohorts i el reclutament de pacients (WP1), així com en anàlisis bioinformàtiques específiques (WP6).

Un grup de recerca clínica – El principal paper del grup de la Plataforma IBIMA BIONAND en el consorci és la coordinació del reclutament de pacients i la caracterització clínica de la cohort.

Un grup d’anàlisi – El grup de la Universitat de Múrcia és el co-coordinador de l’equip d’Identificació i caracterització de subgrups estratificats, juntament amb experts en IA.

Un grup de gestió i anàlisi de dades – El CIC bioGUNE desenvoluparà models genètics que aprofitin la informació òmica disponible per a la diabetis tipus 2 (T2D), complementant els scores funcionals dirigits pel grup del CRG.

El paper de l’equip IMPaCT-T2D de les Illes Canàries és la coordinació del WP5 (Identificació i caracterització fenotípica de subgrups estratificats, co-liderat amb José Juárez) i del WP2 (Seqüenciació i anàlisi primària). A més, aquest equip multidisciplinari, que inclou metges endocrinòlegs, clínics d’atenció primària, epidemiòlegs, estadístics, bioinformàtics i genetistes, participa en el disseny de cohorts i el reclutament de pacients (WP1), l’anotació de la informació genètica (WP4), l’harmonització i validació (WP6) i la implementació clínica, liderant l’avaluació cost-efectivitat (WP7).

Un grup de recerca clínica – El grup de Genètica i Malalties Endocrines de l’IIS Biobizkaia té els següents rols: reclutament de mostres i pacients (WP1), desenvolupament de models genètics (WP4), fase de validació i estudi farmacogenòmic (WP6). És el líder de la implementació clínica (WP7) i també participa en consideracions ètiques i assessorament genètic (WP8).

L’equip IGTP-GCAT contribueix principalment a la identificació i provisió de casos i controls de Diabetis Tipus 2 (T2D), una caracterització completa dels participants amb metadades enriquides i la possibilitat de tornar a contactar amb els participants per a futures necessitats de recerca. El GCAT compta amb un equip multidisciplinari que dona suport a diverses tasques, com la creació d’una base de dades (RedCap), aportant l’expertesa en l’anàlisi genètico-ambiental i ampliant el nostre coneixement sobre el desenvolupament i tractament de la T2D.

Cohorte Cantàbria és un estudi prospectiu basat en la població que té com a objectiu reclutar 50.000 residents de Cantàbria d’entre 40 i 70 anys, amb un seguiment mínim de 20 anys i visites cada 4 anys per recollir mostres biològiques i dades de salut. La informació, integrada amb registres clínics en format OMOP, inclou dades sociodemogràfiques, hàbits d’estil de vida, antecedents mèdics familiars, diagnòstics i avaluacions cognitives en línia. El seu objectiu és avançar en la Medicina de Precisió, proporcionant accés ètic i regulat als investigadors.